"Waarom het nu anders is" niet door in nationale gedichtenwedstrijd

Jelmers gedicht Waarom het nu anders is heeft de laatste honderd van de nationale gedichtenwedstrijd 2009 niet gehaald. Het gedicht was uit meer dan 15 duizend inzendingen wel (met zijn zesduizenden) doorgegaan naar de tweede ronde.

 

Het gedicht is geschreven in oktober 2009, maar bleef vanwege de deelname tot vandaag ongepubliceerd.

Permalink 07-01-2010

Geen taalpodium-prijs voor "Cavia"

Jelmers genomineerde gedicht Een spreekbeurt over de cavia, heeft geen prijs gekregen in de landelijke poëziewedstrijd van het Utrechtse TaalPodium.

 

Wel heeft Jelmer tijdens een gezellige avond in Utrecht zijn gedicht voorgedragen, en daar goede responsen op gekregen.

 

De avond werd muzikaal-tekstueel opgeluisterd door een heel leuk bandje: 3 Eilanden. Zij zetten klassieke en minder klassieke gedichten op muziek, met een mooi en helder resultaat dat goed past in de Nederlandse singer-songwriter-traditie, maar dan wel met goede teksten.

 

Het gedicht staat met een eervolle vermelding in de bundel van Taalpodium.

Permalink 09-11-2009

'Een spreekbeurt over de cavia' genomineerd voor TaalPodium-prijs

Jelmers gedicht Een spreekbeurt over de cavia is genomineerd voor één van de drie prijzen in de landelijke poëziewedstrijd van het Utrechtse TaalPodium.

Uit meer dan 250 inzendingen heeft de jury onder leiding van Ingmar Heytze 25 gedichten genomineerd.

 

De bekendmaking van de winnaars volgt op 7 november, tijdens een feestelijke avond. Jelmer zal dan in elk geval zijn gedicht voorlezen.

Permalink 12-10-2009

"Een nacht van ganzen" niet in de prijzen

Het gedicht Een nacht van ganzen, dat was genomineerd voor de publieks- en juryprijs van het Arnhems Lezersbal 2009, is niet in de prijzen gevallen.

 

Tijdens een gezellige avond (waar ze in Apeldoorn nog iets van kunnen leren) met optredens van onder andere Adriaan van Dis, Tsead Bruinja en Jeroen van Merwijk werden de prijzen uitgereikt aan de schrijvers van de gedichten Veren (publieksprijs) en Stagiaires en meisjes uit de buurt (vakjuryprijs). Beide gedichten zijn te lezen op de site van het Lezersbal.

 

Jelmer laat weten de keuze van de publieksjury wel te snappen. Waarom zijn gedicht niet gewoon beide prijzen gewonnen heeft blijft desalniettemin een raadsel.


Permalink 08-03-2009

Gedicht van Jelmer genomineerd voor publieksprijs Arnhem

Een gedicht van Jelmer is genomineerd voor de publieksprijs van het Arnhems lezersbal 2009. Iedereen kan vanaf nu op zijn gedicht stemmen. Tot wanneer dat kan is niet duidelijk, maar de uitreiking is op 7 maart.

 

De regels van deze wedstrijd schrijven voor dat de gedichten voorheen ongepubliceerd zijn, vandaar dat dit gedicht nog niet op deze site te zien is. Hij staat wel op de site van het lezersbal, waar u er ook op komt stemmen. Het betreft gedicht nummer 199 op deze pagina.

 

De organisatie publiceert alle gedichten zonder naamsvermelding, zodat het algemene publiek en de vakjury ze objectief kan beoordelen. Het leek ons echter een goed idee om de fans van jelmerjellema.nl toch te wijzen op de mogelijkheid om op zijn, of een ander, gedicht te stemmen. We gaan er maar vanuit dat de leden van de vakjury geen dagelijkse bezoekers van deze site zijn. Voor de zekerheid hebben wij de titel van het gedicht niet in dit bericht genoemd, en wordt ook het nummer van het gedicht niet in de samenvatting op de beginpagina genoemd. Als de vakjury zich niet wil laten beïnvloeden, dan kan dat dus gemakkelijk. Als men zich wel wil laten beïnvloeden, dan zullen ze zelf moeite moeten doen.

Permalink 15-02-2009

1-5 uit 6 Volgende pagina >>
"Waarom het nu anders is" niet door in nationale gedichtenwedstrijd
Jelmers gedicht Waarom het nu anders is heeft de laatste honderd van de nationale gedichtenwedstrijd 2009 niet gehaald. Het gedicht was uit meer dan 15 duizend inzendingen wel (met zijn zesduizenden)...

Lees verder

Word lid van de nieuwsbrief en ontvang bericht van nieuw geplaatste teksten en ander nieuws. Klik hier.

Volg Jelmer op Twitter

© Jelmer Jellema
Alle gepubliceerde teksten vallen, tenzij anders vermeld, onder het auteursrecht van Jelmer Jellema. U mag deze teksten niet publiceren of verspreiden zonder zijn toestemming.